Vi söker spanare och piloter till vår brandflygsverksamhet!

Hem / AKTUELLT / Vi söker spanare och piloter till vår brandflygsverksamhet!
Vi söker spanare och piloter till vår brandflygsverksamhet!

Värmlands flygklubb ansvarar för brandflygverksamheten i hela Värmland, tillsammans gör föreningen genom sitt brandflyg stor samhällsnytta. Brandflyg är en övervakningsmetod för att med hjälp av flygplan upptäcka skogsbränder i ett så tidigt skede som möjligt. Syftet är att minska kostnader för såväl nedbrunnen skog som räddningstjänstens insatser. Brandflyg gör till skillnad från vattenbombare ingen släckningsinsats utan lokaliserar och observerar enbart bränder. I Sverige har brandflyg använts sedan 1950-talet.
I vår brandflygverksamhet flyger befälhavaren som är en pilot med minst 100 flygtimmar tillsammans med en brandspanare för att lokalisera bränder. Som befälhavare skall du ha god operativ förmåga och förmåga i att hantera schemalagda uppdrag.

För att vara spanare krävs inget flygcertifikat. Här finns en fantastisk möjlighet för dig som flygintresserad att följa med upp göra samhällsnytta i luften tillsammans med oss. Det som krävs är en kortare utbildning i radiosystemet Rakel. Utbildning kan göras individuellt. Datum för ordinarie utbildningstillfälle presenteras nedan.
Kontakta Fredrik Brazar eller Tommy Elverstad för anmälan eller mer information

Fredrik Brazar, fredrik@varmlandsflygklubb.se, 073-0599595
Tommy Älverstad, tommy@varmlandsflygklubb.se, 070-6835555

Datum för utbildningstillfälle i brandflyg:
Vi utbildar spanare och piloter till vår brandflygverksamhet löpande. Kontakta Fredrik Brazar eller Tommy Älverstad för information om tillgänglighet för individuell brandflygsutbildning.

Kör upp mot Karlstad flygplats, precis innan terminalbyggnaden är det skyltat Värmlands flygklubb. Följ skyltarna till vänster precis innan terminalbyggnaden in på en grusväg.